At være sig selv - lad masken falder


Selvværd består af mange faktorer. En af dem er at have modet til at være sig selv. Psykoterapien kan hjælpe dig.

Er du træt af at spille komedie?

Vi lever i en tid, hvor der forventes meget af os. Om dette så passer eller ej er egentligt underordnet. Faktum er, at mange mennesker har en fornemmelse af, at de ikke helt kan være dem selv, at der hele tiden forventes, at de skal være noget helt bestemt og at de bliver målet vejet. Og ikke nok med det. De skal være noget helt bestemt på den rigtige måde og på det rigtige tidspunkt. Med alle disse krav om at være nærmest perfekt i diverse sammenhæng - hvor bliver det sande 'jeg' så af?

Lad masken falde

Ægthed eller autencitet er et slagord vi skal bide mærke i. Først når et menneske tør at vise sit sande jeg, vil en helt anden form for ægthed manifestere sig i ens liv. Man vil opleve at relationer til andre mennesker lige pludselig bliver langt mere givende, dybere og kærligere. Man vil opdage, at man får en helt anden tilfredsstillelse i ens tilværelse. Netop pga. den ægthed man nu tør at vise, vil man have nemmere ved navigere blandt alle de krav omgivelserne stiller til én.

Hvordan hjælper psykoterapi?

I vores samtaler vil tale om, om de situationer, hvor du føler, at du ikke kan eller må være dig selv. Jeg vil hjælpe dig med at analysere disse situationer og sammen prøver vi at finde ud af, hvad der sker og hvad det er, som forhindre dig i at være dig selv. En anden gevinst ved den form for psykoterapi er, at du vil opnå en helt anden form for åbenhed. Denne åbenhed vil bl.a. styrke dit selvværd og hjælpe dig til at skabe et andet selvbillede.

Brug psykoterapien til at finde frem til den du er.

Du er den du er. Du rummer mange emotioner. Enhver emotion har sin plads inde i dig men også udenfor dig. Du skal ikke holde dig tilbage, men lære at vise, hvem du er og hvordan du har det. Med tiden vil du opnå en helt anden ærlighed og ægthed i dine relationer til andre, en styrket selvagtelse samt forbedret selvværd.

Højby Psykoterapi - Hollufgårdsvej 10 a (Højby SundhedsCenter), 5260 Odense, 31 10 58 04, mh@hoejby-psykoterapi.dk